Telefon: (216) 450 29 20-21    Mail: [email protected]

PATENT BAŞVURUSU VE PATENT ÜZERİNDEKİ TASARRUFLAR

Patent Belgesi almış olan kişi veya firmaların aşağıdaki işlemleri TPE'ye bildirmeleri gerekmektedir.

1- Sözleşmeye dayalı lisans; patent başvurusunun veya patentin kullanma hakkı, milli sınırların bütünü içinde veya bir kısmında geçerli olacak şekilde, lisans sözleşmesine konu olabilir.
2- Patent sahibinin lisans verme teklifi; patent sahibi patent konusu buluşu kullanmıyorsa, TPE'ye yazılı olarak yapacağı bir başvuru ile buluşu isteyen herkeze lisans vereceğini belirtir. Enstitü lisans verme teklifini Patent siciline kayıt ederk ilan eder.
3- Patent başvurusu veya patent hakkının devri; Patent başvurusu veya patent başkasına devir edilebilir.
4- Patent hakkının veraset yoluyla intikali ya da rehin edilmesi; Bir patent başvurusu veya patent başkasına miras yolu ile intikal edebilir ya da rehin edilebilir.
5- Kullanma zorunluluğu; Patent sahibi ya da yetkili kıldığı kişi, patentle korunan buluşu kullanmak zorundadır.
6- Ünvan ya da adres değişikliği; Bir patent başvurusu veya patentin sahibinin unvanında ya da adresinde herhangi bir değişiklik söz konusu ise bu değişikliğin Patent siciline kaydedilmesi gerekir.

Nes Danışmanlık

Firmamız, 16 yılı aşkın süredir hizmet sektöründeki tecrübesi ile İstanbul merkezli olarak Türkiye geneline hizmet vermektedir. Öncelikli amacımız Doğru bilgi ,dürüst davranış , kaliteli iş ve en kısa zamanda hizmet vererek kendi alanında örnek bir kuruluş olmaktır. İşimizin gereği olarak hızlı, doğru ve çabuk sonuç alınmasıdır.

Mesleki bilgimizde kenara atılamaz tecrübemizle tüm işlerimizde çözüme ulaşmakta, ayrıca periyodik olarak müşterilerimizi değişen mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirmekteyiz. 

E-Bülten

Bizi Takip Etmek için Kayıt Olunuz

İletişim

Adres: Osmanağa Mahallesi Canan Sokak No : 21 D:5 Kadıköy - İSTANBUL

Telefon: (216) 450 29 30

Faks: (212) 245 52 41

Web: nesdanismanlik.com