Telefon: (216) 450 29 20-21    Mail: [email protected]

TİP ONAY BELGESİ

Bakanlar Kurulunun 30/09/1996 tarih ve 96/8657 sayılı kararı ile taraf olunun Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM AEK - UN ECE) çerçevesinde düzenlenen “Tekerlekli Araçların, Araçlara Takılan ve/veya Araçlarda Kullanılan Aksam ve Parçalara Ait Müşterek Teknik Düzenlemelerin Kabulü ve Bu Düzenlemeler Temelinde Verilen Onayların Karşılıklı Tanınması Koşullarına Dair Andlaşma” ‘ya dayalı olarak 15 Mart 1998 tarih ve 23287 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Tekerlekli Araçlar ile Bu Araçlara Takılan ve/veya Araçlarda Kullanılan Aksam ve Parçalar ile ilgili Teknik Mevzuatın Uygulanmasına Dair Yönetmelik” çerçevesindeTSE, Onay Kuruluşu olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından Teknik Servis Hizmeti verme amacı ile görevlendirilmiştir.

Söz konusu Yönetmelikte yer alan araç, sistem, aksam veya ayrı teknik ünite ile ilgili muayene ve deneyler, firma üretim yeri ve/veya laboratuvarlarında,TSE laboratuvarlarında veya TSE tarafından yeterliliği belirlenen ve/veya akredite laboratuvarlarda yapılmaktadır.

TİP ONAY BELGESİ ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1: GARANTİ BELGESİ

2: AT TİP ONAY BELGESİNİN BİR ADET FOTOKOPİSİ VE TÜRKÇE TERCÜMESİ (Marka ve model belirtilecek)

3:ÜRÜNLERE AİT KATALOG
4: KULLANMA KILAVUZU
5: VEKALETNAME
6: İMZA SİRKÜLERİ

Kendi İhtiyacı için getirilecek araçlara uygulanan prosedür
- TSE ye başvurularak Proforma fatura, Yurtdışında alına Tip onay, uygunlu beyanını mühendise imzalatılarak dosya veriliyor.
- TSE araç geldiğinde inceleyerek onay veriyor
- Garanti Muafiyet Belgesi alınıyor.
- Araca ait tip onay yoksa getirilemiyor.
- Tek araç için Türkiye de Tip onay alınmak istenirse 150 ile 200 bin arasında harç yatırılması gerekiyor.

Mal gümrüğe geldiğinde dikkat edilmesi gerekenler
1- Etiket ( 17 karakterlik olacak ve şasi üzerinde tip onay numarası yazacak. Etiket yapıştırma değil şaseye gömülü yada sabitlenmiş olmalı .(Vin kodu olarak yurtdışında geçiyor.)
2- Aynalarda, lastiklerde, farlarda ‘’E’’ işareti olacak.
3- Her araç içinde 51 maddelik uygunluk yazısı olacak. (Üretici firmanın hazırladığı)

Nes Danışmanlık

Firmamız, 16 yılı aşkın süredir hizmet sektöründeki tecrübesi ile İstanbul merkezli olarak Türkiye geneline hizmet vermektedir. Öncelikli amacımız Doğru bilgi ,dürüst davranış , kaliteli iş ve en kısa zamanda hizmet vererek kendi alanında örnek bir kuruluş olmaktır. İşimizin gereği olarak hızlı, doğru ve çabuk sonuç alınmasıdır.

Mesleki bilgimizde kenara atılamaz tecrübemizle tüm işlerimizde çözüme ulaşmakta, ayrıca periyodik olarak müşterilerimizi değişen mevzuat ve uygulamalar hakkında bilgilendirmekteyiz. 

E-Bülten

Bizi Takip Etmek için Kayıt Olunuz

İletişim

Adres: Osmanağa Mahallesi Canan Sokak No : 21 D:5 Kadıköy - İSTANBUL

Telefon: (216) 450 29 30

Faks: (212) 245 52 41

Web: nesdanismanlik.com